De Paşti, prin Chişinău

Mai 15, 2011 by

"O strălucire aparte a acoperit totul în această zi. Aerul era cald şi plăcut, cerul albastru – împodobit de soarele primăverii, iarba – verde şi fragedă, iar pomii…"

"O strălucire aparte a acoperit totul în această zi. Aerul era cald şi plăcut, cerul albastru – împodobit de soarele primăverii, iarba – verde şi fragedă, iar pomii…"

În acest an am fost şi eu la Chişinău, la procesiunea de Paşti. Mi-a plăcut această tradiţie de a merge prin oraş şi a saluta oamenii cu „Hristos a Înviat!”. De fiecare dată îmi zvâcnea inima când la corul creştinilor-pelerini se alipeau glasuri noi: acele ale trecătorilor şi ale oamenilor ieşiţi pe balcoane. Triumfătorul răspuns: „Adevărat a Înviat!” ca un dangăt de clopot se revărsa peste capitala ţării mele. Chiar şi oamenii mai mahmuri îşi descreţeau frunţile şi pe faţă vedeam cum le răsare un zâmbet de bucurie la vederea acestui alai pascal.

O strălucire aparte a acoperit totul în această zi. Aerul era cald şi plăcut, cerul albastru – împodobit de soarele primăverii, iarba – verde şi fragedă, iar pomii… Pomii în plină floare erau atât de frumoşi şi luminoşi, încât păreau coborâţi dintr-o altă lume, din lumea cerească! Albul lor se îmbina de minune cu albul veşmintelor preoţeşti ce fâlfâiau în bătaia vântului ca nişte aripi îngereşti.

Când au răsunat cuvintele rostite cu glas puternic de preot pe principala arteră a Chişinăului: „Cine este mare ca Dumnezeul nostru?” şi răspunsul corului: „Tu eşti Dumnezeu Care faci minuni!”, m-am cutremurat până în adâncul sufletului. Atunci m-am gândit: de ce oare foarte mulţi oameni nu se întorc cu faţa spre Dumnezeu, nu doresc să-L cunoască. Cât de frumos ar fi ca fiecare om să-I cânte lui Dumnezeu şi să-l slăvească cu viaţa sa, cu purtarea sa, cu cunoştinţele sale. Atunci nu ar mai fi ură şi dezbinare între fraţi, nu ar mai exista sărăcie şi crime. Atunci ar coborî raiul pe pământ! Hristos a Înviat!

Ana MARCU, Ştefan Vodă

Related Posts

Share This

Lasă un răspuns


Get Widget
%d bloggers like this: