Vin colindătorii

Dec 14, 2014 by

colindatori-la-humulesti-grupul-folocloric-sezatorea-din-vanatori-neamtŞi în acest an, ca pe timpurile străbunicilor noştri, sunt sigur că în noaptea Naşterii Domnului, în aerul cristalin şi pur al iernii, vor răsuna glasuri de copii: “Hristos Se naşte, slăviţi-L”. Şi asemeni unui ecou: “Hristos din ceruri, întâmpinaţi-L!”.

Vin colindătorii. Vin să ne vestească Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos, odată cu care s-a schimbat faţa lumii, a început o nouă epocă civilizaţională.

Vin colindătorii. Vin să ne amintească de obârşia noastră cerească de care uităm şi pe care o neglijăm, de faptul că, absorbiţi de grija zilei, ne îndepărtăm de Dumnezeu. Ne pare că suntem suficienţi nouă înşine, dar, de fapt, facem jocul acestei lumi care ne robeşte.

Vin colindătorii. Vin şi ne surprind asupra faptului uitării, cedării, înstrăinării. Ne surprind goliţi de dragoste şi de adevăr. Adică de Dumnezeu.

Vin colindătorii. Vin şi ne trezesc din somnul necredinţei, ne ridică în picioare, ne fac să ne spălăm cu lacrimi curăţitoare, ne întorc în copilărie, ne redau credinţa.

Leo BORDEIANU

Lasă un răspuns


Get Widget
%d bloggers like this: