Circul Valentine’s Day

Ian 11, 2011 by

"Desfrâul a început să fie acoperit şi justificat cu numele lui Valentin, mucenicul creştin, iar aceasta-i cu adevărat un lucru demonic."

În sate, dar mai ales în orăşele şi la Chişinău se încep pregătirile de „sărbătoarea” îndrăgostiţilor. Noi însă nu vedem legătura între viaţa mucenicului Valentin, mărturisitor al credinţei creştine, şi marele kitsch mediatic Valentine’s Day. Cu atât mai mult cu cât „sărbătoarea” e promovată, în primul rând de cei, care nu prea au deschis Vieţile Sinţilor, acatistierul sau cartea de rugăciuni. Ne întrebăm ce legătură are Sfântul Valentin cu căsătoriile de o zi, cu chefurile monstruoase şi concursurile cu premii. Desigur, nu-i nici o legătură. Mai mult, acestea ne amintesc de zeii greci închipuiţi după poftele oamenilor sau de beţiile pierzătoare. Desfrâul a început să fie acoperit şi justificat cu numele lui Valentin, mucenicul creştin, iar aceasta-i cu adevărat un lucru demonic.

Este vorba de un praznic de import, care împreună cu Ziua internaţională a femeii (8 Martie), Halloween-ul (31 octombrie) ş.a. vin să submineze identitatea spirituală a creştinilor ortodocşi, să-i facă părtaşi ai unor acţiuni cu semnificaţii oculte, anticreştine şi antiortodoxe. La ultimele două „sărbători” vom reveni la timpul potrivit. Acum vom aminti doar că la Halloween-ul din anul trecut, o învăţătoare din America, în iureşul „veseliei”, a căzut de pe balustrada pe care a încercat să se dea de-a şuiul şi şi-a pierdut viaţa.

Related Posts

Share This

Lasă un răspuns


Get Widget
%d bloggers like this: