Ziua mamei se sărbătoreşte de Ziua Mironosiţelor

Feb 16, 2011 by

Ziua mamei se sărbătoreşte de Ziua Sfitelor Femei Mironosiţe, în a treia duminică după Paşti.

Ziua mamei se sărbătoreşte de Ziua Sfitelor Femei Mironosiţe, în a treia duminică după Paşti.

Ziua mamei se sărbătoreşte de Ziua Sfitelor Femei Mironosiţe, în a treia duminică după Paşti. Aceasta, de fapt, este Ziua Femeilor Creştine, care le au drept pildă de urmat pe sfintele femei mironosiţe, venite a treia zi la mormântul Mântuitorului pentru a-I unge trupul cu miresme şi încredinţate de înger de Învierea Lui.

De ce atunci ne încăpăţânăm să perpetuăm Ziua femeii – 8 Martie (demagogic numită „internaţională“, căci n-au sărbătorit-o oficial decît ţările din fostul „lagăr socialist”), – “sărbătoare” străină şi mincinoasă, impusă de cel mai criminal şi mai anti-creştin regim din istorie?

Alegerea zilei de 8 martie e explicată prin demonstraţiile „femeilor muncitoare“, începând cu o grevă a ţesătoarelor new-yorkeze din 1857. Există însă şi alt motiv, legat de originea etnica a Clarei Zetkin, iniţiatoarea sărbătorii. Ea n-a putut să nu se gîndeasca la sărbătoarea de Purim a evreilor (cu data variabilă; probabil, în anul în care a fost propusă ziua internaţională a femeii aceasta cădea în ziua de 8 martie!), care rememorează cumplitul masacru – 75 000 de morţi, între care femei si copii, – întreprins asupra poporului persan de iudeii aflaţi în exil (sec. V î. Hr.). Personajul-cheie al evenimentului este tocmai o femeie, vicleana şi sângeroasa Estera, devenită întruchipare biblică a „eroismului” feminin evreiesc.

Astfel, ziua de 8 Martie este o “sărbătoare“ străină de spiritul creştinismului. O conştiinţă ortodoxă nu şi-o poate asuma fără a se trăda pe sine însăşi.

Related Posts

Share This

Lasă un răspuns


Get Widget
%d bloggers like this: