Sărbătoarea Sărbătorilor

Apr 13, 2011 by

"După două luni de aşteptare, sărbătoarea îmi pare plină de farmec şi har dumnezeiesc."

"După două luni de aşteptare, sărbătoarea îmi pare plină de farmec şi har dumnezeiesc."

Lucrări prezentate la concurs:

Minunea care aduce speranţă

Învierea Domnului permite ca în sufletul fiecărui om să se nască un strop de speranţă, de bucurie şi de dragoste în care se oglindeşte credinţa în Cel care a înviat din morţi. Deschid uşa inimii mele şi a sufletului meu şi îl rog să intre. Să fie Stăpânul vieţii mele şi să locuiască în mine ca să pot şi eu deveni un suflet bun, milos şi iertător.

Învierea Domnului este o minune care aduce în viaţa oamenilor multă speranţă, răbdare şi credinţă. Fiul lui Dumnezeu a murit şi a înviat pentru noi, vrând să ne aducă pe calea cea dreaptă, pe calea mântuirii.

Fără Dumnezeu viaţa noastră nu ar avea valoare, deoarece tot ce este în jur e creat de El. Chiar şi viaţa noastră!

Ana LIPCEAN

s. Răscăieţi, r-nul Ştefan Vodă

Optimismul credinţei în viaţa veşnică

Duminica Paştilor de fiecare dată este nouă, diferită, deosebită. E nouă, fiindcă în fiecare an simţim ceva nou, de o sfinţenie aparte. E diferită precum sentimentele cele mai profunde, mai înaripate. E deosebită prin ambianţă, prin felul de aşteptare, de pregătire, de întâmpinare a sărbătorii.

După două luni de aşteptare, sărbătoarea îmi pare plină de farmec şi har dumnezeiesc. În fiecare casă se aprinde Lumina Sfântă. Dimineaţa aduce lumină, pace în suflet, linişte şi putere.

Sensul sărbătorii de Paşti este optimismul, care se alimentează din credinţa în viaţa veşnică.

Diana SOHOŢCHI

s. Corneşti, r-nul Ungheni

Sărbătoarea noastră

În această zi oamenii merg la biserică să sfinţească pască. Copiii vestesc: “Hristos a înviat!”. Iar lumea le răspunde: “Adevărat a înviat!”.

Învierea Domnului totdeauna va fi sărbătoarea sărbătorilor pentru noi.

Măriuţa ISTRATI

s. Zubreşti, r-nul Străşeni

Curăţenie în casă şi în suflet

De Sfânta Sărbătoare facem curat în grădină, în casă şi în sufletul nostru.

Mama face ordine în casă, tata lucrează în grădină, bunica are grijă de curăţenia generală. Ea nu uită să pună la icoană un ştergar proaspăt scrobit, iar alături – un mănunchi de busuioc.

Eu contribui la toate câte puţin pentru a fi de folos în ajun de sărbătoare.

Felicia DEMSCHI, cl. a IV-a,

s. Pepeni, r-nul Sângerei

Aştept cu nerăbdare Învierea Domnului

De când mă ţin minte aştept cu nerăbdare Învierea Domnului. Când străbunica era în viaţă, în serile Postului Mare, ne povestea despre această sărbătoare.

Aflând că Fiul lui Dumnezeu a spălat picioarele ucenicilor Săi, am rămas surprinsă. M-am gândit că niciodată nu am spălat picioarele nici măcar măicuţei mele şi mi-am dat seama că de aceea şi este Dumnezeu.

Iuliana MIRON, cl. a IV-a,

s. Pepeni, r-nul Sângerei

Toţi participanţii la concurs au dat dovadă de credinţă, cunoştinţe şi abilităţi literare şi sunt premiaţi cu câte un titlu de carte ortodoxă.

Related Posts

Share This

Lasă un răspuns


Get Widget
%d bloggers like this: