Armă asupra diavolului

Iun 14, 2011 by

Crucea de la Văsieni, Ialoveni

Crucea de la Văsieni, Ialoveni

Pe drumul spre Sfânta Cruce, înălţată pe Dealul Ţiglei, la Văsieni, Ialoveni, te copleşeşte sentimentul apropierii sufleteşti de Patria cerească.

Acest monument de anvergură s-a înălţat în ajunul Sfintelor Paşti din milostenia tuturor sătenilor. Pentru a rosti o rugăciune şi a-şi întări credinţa vin încoace necontenit tineri şi bătrâni, localnici şi oameni din comunele mejieşe dar, mai ales, copiii de la grădiniţele, şcoala şi liceul din localitate. Toţi sunt emoţionaţi de simpleţea conceptului arhitectonic şi de măreţia monumentului.

Dar cât de impresionantă este imaginea Sfintei Cruci pe vreme de noapte! Îmbrăţişată de razele farurilor, instalate în preajmă, ea se profilează profund în întuneric.

Fascicula de lumină ridică spre ceruri faţa Sfintei Cruci – simbol desăvârşit şi scut de nădejde al oricărei suflări din acest cuib al creştinătăţii.

Andrei MOROŞANU

Puterea Sfintei Cruci este evocată într-un mod deosebit în Stihira de mai jos, care merită să fie repetată cât mai des şi chiar învăţată pe de rost:

Doamne, armă asupra diavolului, Crucea Ta o ai dat nouă, că se scutură şi se cutremură, nesuferind a căuta spre puterea ei, că morţii ai sculat şi moartea ai surpat. Pentru aceasta ne închinăm îngropării Tale şi Învierii.

Related Posts

Share This

Lasă un răspuns


Get Widget
%d bloggers like this: