Sentimentul de dragoste şi încredere în bunul Dumnezeu primează în tot ce fac

Iul 11, 2011 by

"Sentimentul de dragoste şi încredere în bunul Dumnezeu primează în tot ce fac. Nu încetez să-I mulţumesc Domnului că m-a apropiat de El."

"Sentimentul de dragoste şi încredere în bunul Dumnezeu primează în tot ce fac. Nu încetez să-I mulţumesc Domnului că m-a apropiat de El."

Interviu cu Maestrul în Artă Anatol Latâşev

– Stimate Anatol Latâşev, sunteţi cunoscut ca un interpret talentat de muzică populară, dar puţini ştiu care sunt pilonii creativităţii Dvs.

– Cel mai mare şi mai rezistent pilon este credinţa în bunul Dumnezeu, care le rânduieşte pe toate şi le aduce la un bun sfârşit.

– Când şi cum V-aţi apropiat de Dumnezeu?

– Primul om care m-a apropiat de Dumnezeu a fost bunica. Permanent o auzeam spunând „Tatăl nostru” şi eram fermecat de cuvintele rugăciunii, chiar dacă nu înţelegeam până la capăt sensul profund al lor.

Alte revelaţii duhovniceşti care m-au marcat în tinereţe au fost pelerinajele la unica mănăstire din Moldova deschisă pe atunci – Japca – şi la Mănăstirea Poceaev din Ucraina. La Poceaev m-a impresionat mult rugăciunea neîncetată din biserica în care am înnoptat. Am ascultat rugăciunea aievea şi în vis, iar la 4.30, la începutul slujbei de dimineaţă mă simţeam odihnit ca niciodată.

– Ce loc ocupă credinţa în creaţia şi în viaţa Dvs.?

– Sentimentul de dragoste şi încredere în bunul Dumnezeu primează în tot ce fac. Nu încetez să-I mulţumesc Domnului că m-a apropiat de El.

– Vă număraţi printre ctitorii bisericii din satul natal. Cum s-a ridicat acest sfânt locaş?

– Nimic nu se săvârşeşte fără voia lui Dumnezeu. Satul meu natal Dobrogea Nouă din părţile Sângereilor, văduvit de un locaş sfânt striga la ceruri. Şi s-a întâmplat astfel încât casa mea părintească, în anul 2000, a fost aleasă pentru oficierea celor sfinte. Dar visul îmi era la o biserică în cinstea părinţilor, moşilor şi strămoşilor. Şi acest vis, într-un timp nu prea scurt, de aproape un deceniu, cu multe ispite şi greutăţi, dar şi cu susţinerea prietenilor, sătenilor, sponsorilor, s-a împlinit. Am avut o bucurie nemărginită la sfinţirea sfântului locaş cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”.

– Ce credeţi că este de primă importanţă pentru devenirea spirituală a tinerilor, inclusiv a cititorilor „Scării spre cer”?

– Să nu se îndepărteze de tradiţia strămoşească, de botez, de cununie, de înmormântarea creştinească, de spovedanie şi împărtăşanie, de Sfânta Biserică, de Dumnezeu. Numai astfel putem moşteni viaţa veşnică, raiul ceresc, alături de cei care până la noi s-au jertfit pentru Iisus Hristos, pentru mântuire.

Consemnare: „Scara spre cer”

Lasă un răspuns


Get Widget
%d bloggers like this: