Fericiţi cei curaţi cu inima…

Mar 15, 2012 by

Recent elevii claselor I-II ale Şcolii de Arte „Alexei Stârcea” din Chişinău l-au avut în ospeţie pe părintele Teodor Olăraşu de la biserica cu hramul în cinstea Icoanei Maicii Domnului de la Poceaev.

Între altele părintele le-a vorbit copiilor despre instrumentele postului: milostenia, faptele bune, gîndurile curate, pocăinţă şi Sfînta Împărtăşanie, prin care Dumnezeu intră în noi pentru restaurarea şi vindecarea trupului şi a sufletului. Omul este un vas în care trebuie să se şălăşluiască Duhul Sfânt, iar pentru aceasta ogorul inimii noastre trebuie prelucrat şi îngrijit precum pământul de la care aşteptăm roadă.
De aceea pentru vindecarea sufletului trebuie să venim la Hristos, să vorbim cu El prin rugăciune zilnică şi inima noastră se va curăţi. “Fericiţi cei curaţi cu inima, că aceia vor vedea pe Dumnezeu” (Matei 5, 3-48).
La întrebarea: “În ce constă fericirea omului?” părintele a explicat: „Omul este fericit atunci când e plin de harul lui Dumnezeu.
Timp de 45 minute, copiii n-au obosit să asculte şi s-au îmbogăţit duhovniceşte, răspunzând la întrebările părintelui şi sorbind cu nesaţ din învăţăturile lui.

Ana POPOVICI      
dirigintele cl. I

Related Posts

Tags

Share This

Lasă un răspuns


Get Widget
%d bloggers like this: