Crucea ta

Oct 15, 2013 by

DSC_0003

Probabil, mulţi dintre voi aţi vizionat pe youtube filmul cu desene animate „Crucea ta” („Твой крест»). Afectat de vitregiile vieţii, protagonistul acestuia se arată nemulţumit de crucea sa, adică de destinul său. Atunci Domnul îi oferă ocazia să probeze şi alte cruci. Omul încearcă crucea cneazului şi a monahului, dar de fiecare dată se îngrozeşte de greutatea lor. În sfârşit, alege o cruce simplă şi nepretenţioasă, care apoi se dovedeşte a fi chiar crucea sa.

Fiecare dintre noi îşi duce crucea şi ferice de cei pentru care ea este uşoară. Aceştia sunt oameni cu credinţă în Dumnezeu, cu smerenie, răbdare, dragoste de aproapele, oameni care îl urmează pe Hristos nu numai cu vorba, dar şi cu fapta.

Drumul Crucii în jurul Moldovei (2 august-21 septembrie 2013) ne-a verificat gătinţa de a ne duce crucea fără cârtire, urmându-L pe Hristos. În finalul lui nu am fost ridicaţi pe cruce, dar ne-am amintit de jertfa Domnului nostru Iisus Hristos pentru iertarea păcatelor noastre, pentru mântuirea sufletelor noastre.

Drumul Crucii s-a încheiat, dar continuă pentru fiecare creştin ortodox prin ducerea de zi cu zi a crucii sale.

Leo BORDEIANU

Related Posts

Tags

Share This

Lasă un răspuns


Get Widget
%d bloggers like this: