Lumea nevăzută de noi

Dec 9, 2013 by

inger-pazitorPe 21 noiembrie se sărbătoreşte ziua Sfinţilor Arhangheli şi, prin extensiune, ziua îngerului nostru păzitor. Acesta este alături de noi pe parcursul întregii vieţi – ne fereşte de rele, ne numără paşii spre biserică, ne face să cunoaştem voia lui Dumnezeu – dar îndeosebi la ieşirea sufletului din trup şi la judecata din cer la care se pun pe cântar toate faptele noastre.

Într-o pildă cu un om zgârcit, gata, după moarte, să meargă în iad, îngerul păzitor este cel care pune pe braţul cu fapte bune al cântarului pâinea aruncată de către acesta într-un sărman sâcâitor. Căci zgârcitul numai astfel a dat cuiva ceva. Dar a dat. Şi îngerul păzitor a reţinut aceasta.

Îngerul păzitor ne însoţeşte din zorii zilei până în faptul serii şi ne veghează somnul. Noi însă nu îl vedem – în cel mai bun caz ni se arată în vis. Nu-l vedem din cauza mulţimii păcatelor noastre.

E nevoie de multă curăţire a inimii, de multă rugăciune pentru a ne putea apropia de îngerul nostru păzitor, pentru a-l putea vedea. Pentru a putea vedea lumea nevăzută, lumea complementară celei văzute, care o influenţează şi o întregeşte. În mod nevăzut. Urmărită doar de ochii sfinţilor.

Leo BORDEIANU

Related Posts

Share This

Lasă un răspuns


Get Widget
%d bloggers like this: