Sfântul şi Dreptul Ioachim

Iul 28, 2014 by

sf_ioachim_si_anaVreau să vă povestesc despre sfântul al cărui nume îl port. Am avut fericirea să mă nasc pe 22 septembrie, într-o zi deosebită când se prăznuiesc părinţii Maicii Domnului Drepţii Ioachim şi Ana. Multe din rudele noastre erau împotrivă să mi se pună numele Ioachim, dorind un nume mai modern, însă mama a insistat să mă numesc astfel.

Sunt bucuros, fiindcă în sat nu mai există nimeni cu un asemenea nume vechi şi frumos. Mă bucur şi pentru faptul că acest sfânt s-a învrednicit să fie tatăl Maicii Domnului, care este Grabnic Ascultătoare şi Ajutătoare a neamului creştinesc, şi poate mijloci pe lângă Ea să se roage Mântuitorului pentru mine. Mă gândesc că nu în zadar Dumnezeu l-a învrednicit de un aşa mare dar de a fi tatăl acelui Vas Ales care L-a adus pe lume pe Mântuitorul nostru.

Eu încerc să urmez exemplul vieţii Sfântului şi Dreptului Ioachim. Să fiu credincios, să merg regulat la biserică, să fiu bun, milostiv, smerit, răbdător precum a fost el. Cred cu neîndoire că Sf. Ioachim va fi alături de mine toată viaţa mea, mă va îndruma la o adevărată viaţă creştinească şi atunci când voi pleca din această lume îl voi întâlni în ceruri, la Dumnezeu.

Ioachim DIGORE

s. Cobusca Nouă,

r-nul Anenii Noi

Related Posts

Share This

Lasă un răspuns


Get Widget
%d bloggers like this: